Frisk bris på Vettakollen

Våren 2007 var det duket for første samling av den primusgjengen som ble dannet etter orrfuglturen. Vi valgte Vettakollen, som har en fantastisk utsikt over Marka, byen og fjorden. I tillegg kan det være utsatt for vind, noe vi merket, så vi satte oss i lia øst for toppen og kokkelerte etter beste evne i lyngen.

Thailandsk gryte a la Kari på Vettakollen

Til 4 personer:
2 poser Tom Kha eller annen tilsvarende asiatisk krydderblanding
2 bokser kokosmelk
Like mye vann som kokosmelk
3-4 kyllingbryst
1 pk. sukkererter
2 gulrøtter
8-10 sopp f.eks. sjaminjong
2 paprikaer
etpar tynne vårløk
Frisk koriander.
Kokosmelk, krydderblanding og vann i gryta. Kokes opp
Finsnitt gulrøtter og ha i gryta
Del opp kyllingbrystene og ha i gryta
La dette koke litt da disse to trenger mer koketid enn resten.
Del opp sopp og finsnitt vårløken. Ha i gryta. Kok litt til
Del opp sukkererter og paprika. Ha i gryta kort tid før den er ferdig slik at dette bare blir varmt men beholder sprøheten.
Ha gjerne i litt sitronsaft og soyasaus hvis du har for hånden.
Klipp opp og strø koriander over rett før servering.


 

Her forberedes hovedretten. Eva Dagrun tar det med ro i bakgrunnen, mens Kari og Jorun jobber med ingrediensene.





Nina rører og Kari er klar med krydderet.





Og der var Jorun i gang med pannekakedessert!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits